Budapesten a World Urban Games!

szeptember 13. és 15. között zajlik a World Urban Games (WUG) Nagyvásártelepen. A látványos sporteseményen a programok ingyenesen látogathatók.

A GAISF (Global Association of International Sports Federations) idén indítja útjára a kétévente megrendezett World Urban Games-t: az Utcai Sportok Világjátékát. Az esemény rendezési jogáért 50 város jelentkezett világszerte, köztük Barcelona, Los Angeles és Tokió, végül Budapest lett a befutó. A WUG egy sport- és zenei fesztivál, amely többek között olimpiai versenysportágakat foglal magába, meg olyanokat is, melyek várhatóan bekerülnek majd a soron következő olimpiák programjába. Így jó pár különleges és látványos sportágban a budapesti esemény jelentheti a főpróbát a következő, tokiói ötkarikás játékok előtt.

 

 

Az ingyenesen látogatható szeptemberi rendezvényt népszerűsítő imázsfilm létrehozásában a WUG Szervezőbizottsága a Human Telex Advertising & Event kreatív ügynökséggel valamint a 235 produkciós csapatával működött együtt. A film többek között olyan ikonikus budapesti helyszíneken mutatja be a WUG-hoz kapcsolódó életérzést és a hat versenysportágat, mint a Filozófusok kertje, a Magyar Nemzeti Galéria, az Egyetem és Fővám tér, a MOME új campusa, az újjáépülő Puskás Stadion vagy éppen a Havanna lakótelep.