Várak és kastélyok konferenciát rendez az Edutus Egyetem

Forrás: Edutus Egyetem
Kép: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely

HUNCASTLE nemzetközi Várak és kastélyok konferenciasorozatot szervez az Edutus Egyetem november 29-30-án, Sümegen. A 2018-ban induló esemény sorozat első vendégországa Ausztria.

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló HUNCASTLE nemzetközi konferenciasorozat célja, hogy jó gyakorlatok, bel- és külföldi példák sokaságán keresztül tudásbázisa legyen a kastélyokkal és várakkal hivatásból foglalkozó kutatóknak, vezetőknek és munkatársaknak, tulajdonosoknak és fenntartóknak, vállalkozóknak és állami/önkormányzati szereplőknek, egyszersmind fórumot biztosítson számukra szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

 

A konferencia keretén belül az Edutus Egyetem szakmai találkozási fórumot biztosítva együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségével, a Castrum Bene Egyesülettel, a Várak Kastélyok, Templomok folyóirattal, a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesülettel, valamint a Történelmi Ismeretterjesztő Társulat Egyesülettel.

 

A konferenciák előadói Magyarországról, a szomszédos országokból, valamint Közép- és Nyugat Európa országaiból érkeznek. A plenáris előadások mellett egy-egy téma szekciókra bontva szakértőkkel és érintettekkel biztosít lehetőséget a hallgatóságnak is hozzászólásra.

 

 

A konferenciasorozat és az azt követően megjelenő tanulmánykötet célja, hogy a tudományos élet képviselői mellett a turizmusban dolgozó gyakorlati szakemberek számára is feltárja a hazánk kulturális-történelmi kincseinek jelentős részét képező várak és kastélyok hatékony üzemeltetésének feltételrendszerét és működő gyakorlatát. Ennek megvalósulásához járul hozzá a más országokban már bevált vár- és kastélyfejlesztési koncepciók megismertetése és a hazai viszonyoknak megfelelő gyakorlati szintű megvalósítása.

 

A HUNCASTLE konferenciáinak Sümeg városa ad otthont, ahol az önkormányzattal együttműködésben – magyarországi előzmény nélküli képzésként – 2017 szeptemberében indult az Edutus Egyetem gazdálkodás és menedzsment képzése vár- és kastélyturizmus specializációval.

 

A 2018-ban induló HUNCASTLE konferenciasorozat első vendégországa Ausztria.

 

A konferencián magyarul, németül és angolul is van lehetőség előadni. Doktoranduszok jelentkezését is várják.

Az esemény publikációs lehetőséget is kínál: A HUNCASTLE 2018 – Várak és Kastélyok Nemzetközi Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet is megjelenik.

 

 

 

A konferencia tematikája:

November 29:

Bejárható várak és kastélyok

Várak és kastélyok, mint piacképes turisztikai termékek

Sport – és aktív szabadidei létesítmények és programok a gazdaságos vár- és kastélyüzemeltetés szolgálatában

Nemzetközi gyakorlat és jó példák

 

 

November 30.

Vár- és kastélymarketing „aktívan”

Vár- és kastélyhasznosítás a település- és területfejlesztési projektek tükrében

Fenntartható várak és kastélyok

Kastélyok és várak kihívásai a harmadik évezred Európájában

 

Jelentkezés határideje: 2018. 10. 15.

Elérhetőség: wirth.gabor@edutus.hu

 

Jelentkezési lap HUNCASTLE 2018

 

Helyszín: Hotel Kapitány, Tóth Tivadar u. 19, 8330 Sümeg

 

Bármilyen felmerülő kérdés esetén Dr. Wirth Gábor áll rendelkezésre.

E-mail: wirth.gabor@edutus.hu; Tel.: 06 31 784 7366