Vándortábor-vezető pedagógusképzés indul a TE-n

Forrás: erdeivandor.hu
Kép: erdeivandor.hu

Ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzést az Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve.

A tanfolyamot sikeresen elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze, hanem 2019 nyarán már indíthatnak csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek. A képzésre történő jelentkezés november 5-én, hétfőn indult a www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén.

 

A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet. A szervezők minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust szeretettel várnak, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva érdemes minél hamarabb jelentkezni, hogy az összesen 300 fő részére nyitva álló tanfolyamon a leginkább megfelelő képzési időpontot választhassák az érdeklődők. Az elméleti képzéseknek a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

 

 

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. A vízi és kerékpáros programokkal együtt az erdei vándortáborokat koordináló Országos Erdészeti Egyesület is a vándortáborozási gyakorlat újbóli meghonosítására törekszik. A 2017-es teszt év után 2018 nyarán már nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus járta be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis erdőségeit.

 

A 2018-19-es tanévben zajló „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus továbbképzés elméleti képzésrészének időpontjai:

 1. november 24. (szombat) 9.00-18.00
 2. december 01. (szombat) 9.00-18.00
 3. január 19. (szombat) 9.00-18.00

 

 

 

A gyakorlati hétvégék időpontjai:

 1. április 5-7. Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház
 2. április 5-7. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás
 3. április 12-14. Budapest, Hármashatár-hegyi Turistaház
 4. április 12-14. Hetvehely, Mókus-suli Erdei Iskola Erdő Háza
 5. április 26-28. Bernecebaráti, Domszky Pál Erdei Iskola és Matracszállás
 6. április 26-28. Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola
 7. május 10-12. Huszárokelőpuszta, Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola
 8. május 10-12. Tar, Fenyvespusztai Erdei Iskola
 9. május 17-19. Tar, Fenyvespusztai Erdei Iskola
 10. május 17-19. Visegrád, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

 

Jelentkezés és további információk: www.erdeivandor.hu/kepzes