Vácegresen lovagolhatnak a mozgáskorlátozottak

Forrás: Andics Bernadett
Kép: Andics Bernadett, Haga Zsuzsanna

A Mozgásgátoltak Halassy Olivér SC lovas szakosztálya új, s immár végleges helyen, Vácegresen várja az érdeklődőket június közepétől.

A szakosztály tartásjavító, lovas gyógytornát, rehabilitációt, szabadidős lovaglást, s – mindenekelőtt – a lovakkal való ismerkedést kínálja. Budapesthez közel, távolsági busszal és vonattal is jól megközelíthető helyen (hamarosan saját közösségi helyiséggel, öltözővel) várják az érdeklődőket.

 

 

A rendszeres, egyéni foglalkozások mellett – előzetes egyeztetés után- egész napos látogatás keretében lehetőséget biztosítanak fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű fiatalok, felnőttekkel dolgozó iskolák, csoportok, közösségek számára (egyszerre maximum 15 fő) ,hogy betekintést nyerjenek a lovak és a lótartás világába.

A foglalkozások alkalmi díja 4500 Ft/alkalom, ez 1-1,5 óra. A foglalkozásokhoz a lóra szálláson, lovagláson kívül a ló viselkedésének, természetének megismerése, földi munka is hozzátartozik.
Rászorulók esetében a foglalkozások közösségben végzett munkáért, segítségért cserébe is igénybe vehető (korlátozott létszámban).

 

 

A foglalkozásokat gyógytornász, lovas parasport-edző tartja. A legkisebbeket 5-12 éves korig testmagasságuknak/súlyuknak és koruknak megfelelő kis ló, a nagyobbakat és a felnőtteket két nagy ló várja. A foglalkozásokhoz védőfelszerelést biztosítanak.

 

Bővebb infrormáció:
E-mail: ramesseumhungaricum@gmail.com
Tel.: 06 30-753 35 86

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.bejarhatomagyarorszag.eu/fogyatekkal-elok-a-lovon-es-a-lovardaban/