Testnevelésórán lovagolnak az iskolások Szilvásváradon

Forrás: Kékes Online

Megállapodást írt alá Szilvásváradon az Állami Ménesgazdaság a lovaskultúra iskolai oktatásáról, a Jókai Mór Általános Iskolával és az Egri Tankerületi Központtal.

Felveszi pedagógiai programjába a lovaskultúra oktatását a szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola, így az érdeklődő 3., 4. és 5. osztályos diákok februártól az iskolai órarendjükbe illesztve tanulják majd a lovaskultúra és a lovaglás alapjait.

 

 

A megállapodás aláírása kapcsán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a több ezer éves lovas kultúránk fennmaradása szempontjából nagyon fontos elhatározás született meg Szilvásváradon.

 

Szervezett keretek között, szakképzett oktatókkal indul majd a képzés Szilvásváradon, ahol a közelmúltban jelentős fejlesztések történtek a Ménesgazdaság és az iskola intézményrendszerét illetően is – hangsúlyozta Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ vezetője. A lovaskultúra élményszerű oktatása a mindennapos testnevelés kiegészítéseként szerepel majd a gyermekek órarendjében.