Természetjáró geocaching játékot szervez az MTÜ

Forrás: MTI
Kép: Youtube

Az ország rejtett kincseinek felfedezésére hívja a kirándulások szerelmeseit a Magyar Turisztikai Ügynökség a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel együttműködve.

Az MTÜ és az MGKE tíz geoládát helyez el hazánk tíz különböző desztinációjában, kevésbé látogatott, rejtett kincsek közelében. A ládakereséssel együtt egy nyereményjátékban is részt vehetnek a kalandorok, így az izgalmas kiránduláson túl a ládák megtalálásával újabb úti célokhoz is eljuthatnak, hiszen páros utazásokat nyerhetnek. „Mindegyik geoláda egy-egy látványosságot mutat be; természeti kincseket, épített és ipari örökségeket. Így aki szeret új dolgokat felfedezni, az a legjobb helyen van.” – mondta Fazekas Zsolt, az MGE elnöke.

 

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség geocaching nyereményjátékának célja, hogy a kincskeresők a hagyományos túra GPS-ük vagy egy okostelefonra letölthető segédalkalmazás segítségével megtalálják a „kincses ládákat”, a helyszínen fotózkodjanak vele, és töltsék fel az elkészült képet a nyereményjáték oldalára. A résztvevők között három darab két fős belföldi utazást sorsol ki az Ügynökség a három kiemelt desztináció egy-egy prémium hoteljébe, ahol két éjszakát tölthetnek el a nyertesek. A nyereményjáték augusztus 7-ig tart. A geocaching kampány arca Harsányi Levente.