“Tegyél a begyér” – 2018 a Madarak Éve

Forrás: MME

Az MME is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, melyet 4 nagy nemzetközi szervezet indított - 2018-at a Madarak Évének kiáltották ki

A National Geographic, az Audubon Society, a Cornell Lab of Ornithology és természetesen a BirdLife International 2018-at a Madarak Évének kiáltották ki, mivel pont 100 éves az az amerikai egyezmény, ami a kontinens vonuló madarait védi (Migratory Bird Treaty Act). Ez az egyik legjelentősebb madárvédelmi törvény, amely valaha született, így ez mindenképp okot ad az ünneplésre!

 

MME

 

Az MME-nél úgy ünnepelik ezt az évet, hogy havi adagokban mutatnak be apró, egyszerűen kivitelezhető fortélyokat, amivel segíthetünk a minket körülvevő madarakon. Aki rendszeres MME olvasó és nagy madárbarát, már biztos ismeri és gyakran el is végzi a havi madárbarát teendőket, de most az a cél, hogy olyan „kezdő” madárbarátokat is bevonjanak, akik most indulnak el a madaras úton.
A havi tippeket hírlevelükben küldik, ezen felül minden hónapban bemutatnak egy olyan madarat, mely az emberi tevékenység miatt már kihalt.

A hírlevélre feliratkozni itt lehet.