Lovaglás hírek:

kep

Ruházkodás lovas módra

Bizonyára minden lovas ismeri azt a semmihez sem fogható érzést, amikor a lovas ruhába bújva hirtelen egészen más embernek érzi magát. Cikkünkben az ideális lovas ruházatot vesszük górcső alá.

2019.01.12

kep

Hucul csikók várnak névadásra az Aggteleki Nemzeti Parkban

2018-ban született 12 kanca és 11 mén vár név javaslatot, melyre az Aggteleki Nemzeti Park Facebook oldalán voksolhatnak az érdeklődők.

2019.01.11

kep

Testnevelésórán lovagolnak az iskolások Szilvásváradon

Megállapodást írt alá Szilvásváradon az Állami Ménesgazdaság a lovaskultúra iskolai oktatásáról, a Jókai Mór Általános Iskolával és az Egri Tankerületi Központtal.

2019.01.09

kep

Programtippek a téli szünetre

Idén a téli szünet különösen hosszúra nyúlik. Hogy az együtt töltött idő tartalmasan és emlékezetesen teljen, család- és természetbarát programötleteket szedtünk csokorba.

2018.12.26

kep

Átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás a Lóútlevél Irodában

Hivatalos közleményt adott ki a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

2018.12.12

kep

Karácsonyi ajándéktippek aktív életmódot élők számára

Rohamléptekkel közeledik a karácsony, összegyűjtöttük azokat a legpraktikusabb ajándékötleteket az örökmozgó ismerősöknek, rokonoknak, amit bizonyára csillogó szemekkel bontogatnak majd a fa alatt.

2018.12.06

kep

A lovak mozgásigénye

A lovaknak mentális és fizikai egészségmegőrzésének alapeleme a mozgás, mely az idők kezdete óta meghatározza mindennapjaikat. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a témában.

2018.12.01

kep

Hétvégén indul a Mikulás-napi programdömping

A kövekező két hétvégén minden a Mikulásról szól. Könnyű gyalogos és teljesítménytúrák, futóversenyek, kisvonatozás, valamint barlangi Mikulás program lehetőségek hívnak kalandra.

2018.11.29

kep

A lovaglás jótékony hatásai

A lovaglás jótékony, sokszor terápiás hatását egyre szélesebb körben használják a gyermekek és felnőttek körében egyaránt. A sportolás hatására nem csak izomtömegük, hanem mentális erejük is fejlődik.

2018.11.09

kep

Előadássorozat indul a szabadidőlovasok számára

Három előadásból álló sorozatot hirdet a szabadidőlovasok szakága a Nemzeti Lovardában.

2018.11.07

kep

Az egészséges ló egészségvédelme

Váratlanul érhet minket, ha lovunk hirtelen megbetegszik vagy sérülés éri. A gyors és szakszerű reakcióhoz elengedhetetlen, hogy tudjuk, mi a teendőnk stresszes (vész)helyzetben.

2018.10.31

kep

Klikker tréning lovakkal

A klikker tréning fogalma még újszerűen cseng a hazai lovas társadalomban, holott a lassan fél évszázados módszerrel nagy sikereket lehet elérni a lovak tanításában is.

2018.10.29

kep

A lovak idomításának pszichológiai alapjai 2.

A klasszikus idomítás és a természetes lókiképzés követői között sokszor nagy ellentétek feszülnek. Azonban, ha a tudományos alapokat tanulmányozzuk, több közös pontot is találunk a két tábor között.

2018.10.22

kep

Csapatépítés természetesen

A csapatépítő programok minden vállalat életének fontos eseményei, összekovácsoló erejük elvitathatatlan. Egyre nagyobb a kínálat az aktív, természetbarát élményszerzési lehetőségek tárházában.

2018.10.19

kep

A lovak idomításának pszichológiai alapjai 1.

A lovak, kutyák, macskák, de még a tengeri emlősök tanulási folyamatának is közös pszichológiai alapja van. Cikksorozatunk első részében a klasszikus és operáns kondicionálás fogalmát járjuk körbe.

2018.10.17

Eseménynaptár

kep 2019. január kep
HKSzeCsPSzoV