Ökoturisztikai beruházások a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Március elején jelentős beruházások megvalósítása kezdődik el a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területén található Nagyharsányi Szoborparkban.

Az új Kikerics panoráma sétány létrehozása, és a Dél-Dunántúl Natura 2000 természetvédelmi bemutatási infrastruktúrájának bővítése, modernizálása című KEHOP-pályázat támogatásával új, korszerű, tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel a korábbi egyszerű létesítményt, valamint a szoborparkot övező sziklafal peremén panoráma sétány létesül, mely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. 2019. április 25-től – az építkezési munkálatok idejére – a szoborpark ideiglenesen bezár.

 

A létesítmények a tervek szerint 2019 novemberétől állnak majd látogatóink rendelkezésére.
A szerdától vasárnapig, a Szársomlyó csúcsára induló garantált szakvezetéseket továbbra is megtartja a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a résztvevők olyan kerülőúton fognak majd haladni, ami nem érinti az építkezéseket.
Információ a pályázatról:
www.ddnp.hu/kehop_kikerics

 

Az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek március elejétől. Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás. A projekt az Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 „Green Baranya / Baranja” pályázat segítségével valósul meg. 2019. március 1-től – a kivitelezési munkálatok időtartama alatt – a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig.

 

A pályázat részeként ezen kívül megvalósul a Jakab-hegyi pálos kolostor romjainak állagmegóvása; a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban pedig a kerékpáros- és vízi turizmushoz köthető infrastruktúrát fejleszti igazgatóságunk. Információ: www.ddnp.hu/green-baranja-interreg