Újabb natúrpark a Duna-Dráva Nemzeti Park területén

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság - Nagy Gábor
Kép: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

Kihirdették az ország immár tizenharmadik natúrparkját kaposmérői Faluházban. A Zselici Ezüsthárs Natúrpark a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 4. natúrpark státuszú területe.

A cím viselésére feljogosító, Nagy István agrárminiszter kézjegyével ellátott dokumentumot Balczó Bertalan, természetvédelemért felelős helyettes államtitkár nyújtotta át a tizennégy községet magába foglaló natúrparki szervezet vezetőjének, Prukner Gábornak, Kaposmérő polgármesterének.
Az ünnepségen beszédet mondott még Básthy Béla, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke, előadás hangzott el a natúrpark értékeiről, valamint a helyi néptáncegyüttesek műsora is színesítette a programot.

 

 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén az újonnan megalakult Ezüsthárs Natúrpark már a negyedik ilyen státuszú terület, így az ország natúrparkjainak közel harmada itt található. Ez a tény mindenképpen a Dél-Dunántúl természeti-, táji értékeinek sokaságát, a hagyományos gazdálkodási módok fenntartása iránti igényt bizonyítja.