Megújult a kiskörei kikötő

Forrás: turizmus.com

A kiskörei önkormányzat közel 250 millió forintos TOP pályázati forrásból korszerűsítette a Tisza-tavi hajókikötőt.

A fejlesztéssel százzal több férőhellyel bővült a kikötő. A megújult kikötő megkapta a működési engedélyt, így már várják a járműveikkel érkező hajósokat – tájékoztatta a turizmus.com felületét Magyar Csilla, a Tisza-tó bölcsőjének nevezett kisváros polgármestere.

 

 

A projekt keretében parkolót építettek, megújították és egységesítették a stégeket, továbbá a kikötő medrét ki is kotorták. A beruházás részeként új utat is kialakítottak: az eddigi 150-ről 250-re növelték a komfortos hajóférőhelyek számát a kikötőben.

A tervek szerint a kikötő melletti területen egy önálló lakóhajóbázist alakítanak ki, a Mahart Zrt. által meghirdetett projekt keretében.

 

 

Az önkormányzat arra törekszik, hogy a településre érkező turisták minden igényét kielégítsék, ehhez pedig optimális környezetet szeretnének teremteni. Ezért egy építészetileg is vonzóbb kiszolgáló épületet hoztak létre, ahol kávézó is helyet kapott.

 

Az utóbbi időben több kiskörei fejlesztést is felvázoltak: a vasúti-közúti híd modernizálása már lezajlott, a következő időszakban pedig megújul a szabadvizű strand is és egy sportcentrumot is létrehoznak.