Márciusban ismét Barlangok Hónapja – Programajánló

Forrás: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely
Kép: Ilycsin Zsuzsa

A tavasz első hónapja izgalmas földalatti túrákra csábít, a Barlangok Hónapjában jelentős kedvezmények várják az érdeklődőket.

Idén sem maradhat el a márciusi „Barlangoljunk!” kampány, melynek célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása és népszerűsítése.

A kedvezményes belépőjegyekkel kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangok és a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangok megismerésére egyaránt lehetőségünk nyílik. Induljunk földalatti felfedezőtúrára egyedül, a családdal vagy a barátokkal biztosan találunk erőnlétünknek megfelelő programot!

 

Számos helyen egész hónapban kedvezményes belépőjegyeket vásárolhatunk, ezek közé tartozik  az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb Baradla-barlangja, ahol egész márciusban 20% kedvezményt biztosítsanak, valamint a Duna–Ipoly Nemzeti Park Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangjai, ahol hétvégén 10%, hétköznap 30%  kedvezmény várja a kalandorokat.

 

A programsorozat alkalmából mindezek mellett különleges barlangtúrákat is hirdetnek szerte az országban, melyek között a családosok és az extrém túrákra vágyók is megtalálják a számukra legmegfelelőbb programot.

Részletek itt olvashatók.

Programválasztás konkrét időpont meghatározással: http://magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas/

 

Bejárható Magyarország Program ajánlata:

 

Barlangok Hónapja a Lóczy-barlangban – Mesélő kövek geosuli

Barlangoljunk! – Abaligeten

Ősrégészet a kiépítetlen Kő-lyukban

Speciális hosszú túra a Szent István-barlangban

Extrém overálos barlangtúra a Létrási-víznyelőbarlangban

Barlangok hónapja: Geológia és ősrégészet a Hór-völgyben