Karácsonyi ajándéktippek aktív életmódot élők számára

Forrás: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely
Kép: https://luminaid.com

Rohamléptekkel közeledik a karácsony, összegyűjtöttük azokat a legpraktikusabb ajándékötleteket az örökmozgó ismerősöknek, rokonoknak, amit bizonyára csillogó szemekkel bontogatnak majd a fa alatt.

A természetben aktívan kikapcsolódni többféle módon lehet. Van, aki túrázni indul az erdőbe, míg mások a kerékpáros suhanás megszállottjai, vagy éppen lóhátról szeretik szemlélni a világot. A melegebb hőmérséklet beköszöntével a víz szerelmesei is ismét vitorlát bontanak vagy újra csatasorba állítják a túrakenukat. Bármelyik aktív sport híve legyen is szerettünk, egy praktikus és mégis törődő személyes ajándékkal bizonyosan örömet szerzünk számára és minden alkalommal eszébe jutunk, amikor használja.

 

Túrázás

Többfunkciós csősál

Reneszánszukat élik a színes, figuratív textilek, melyek közül a női, férfi és a gyermekek számára készült formaváltozatok tengerében dúskálhatunk. A csősál akár sapkaként vagy fejpántként is funkcionálhat, a jobb minőségűek elvezetik a nedvességet, sőt, még UV-szűrős változatban is kaphatók.

 

Felfújható lámpa

Bármikor jól jöhet egy napenergiával működő vízálló led lámpa, amit akár táskára, sátorra, de akár egy fára is felakaszthatunk.

 

 

Komolyabb verziója a PackLite Nova USB egy nagy teljesítményű, felfújható napelemes lámpa, mely vízálló és porálló és felakasztható. Turbo üzemmódban több, mint 75 lumen fényes LED-es fényt biztosít, és akár 24 órát is üzemel Low módban.

 

 


Összecsukható lámpa és zseblámpa gyermekek számára

Kettő az egyben lámpa, mely használati időn kívül laposra összenyomható, egyébként pedig kiváló fényforrás sátorban, de akár kézben is foghatjuk, ha a téli időben a 4 órakor tapasztalható sötétedéskor még nem értünk a túránk végére.

 

Túrazokni

„Nincs rossz időjárás, csak alkalmatlan öltözet”– tartja a mondás. Manapság már minden tevékenységhez rendelt aláöltözet is kapható, így speciális, technikai tervezésű, merinói gyapjúból készült túrazoknival is meglephetjük szeretteinket. Orra és sarka párnázott, a laposvarrásoknak köszönhetően pedig egészen biztosan nem kell vízhólyagoktól, esetleg véresre dörzsölt sebektől tartanunk.

 

 

Kamásli

Biztosan sokan bosszankodtak már azon, hogy az esősebb, sárosabb, latyakos időszakban a túranadrág szára tiszta sár lesz a túra végére. A kamáslik szárazon és sármentesen tartják a lábat, legyen szó szimpla esős időről, vagy friss hóban gázolásról.

 

Szárazon tartó zsák

Az alapötlet bár roppant egyszerű, mégis borsos áron kínálják, így már-már ajándékkategóriába sorolható ez a roppant praktikus hátizsákszerű táska, mely nedves időben szárazon tartja holminkat a túrázáskor, nyáron pedig a vízitúrák hasznos alapkelléke. A szín- és méretpaletta igen gazdag, az anyaga elnyűhetetlen és minden bizonnyal a kedvenc túrakellékek közé kerül majd a megajándékozott személynél.

 

 

Kéz és lábujj melegítő tasakok

Többé már nem kell jégcsappá dermedt kéz-és lábujjakat melengetnünk a téli túrázások után. A törésre aktiválódó melegítő tasakok akár 8 órán át biztosítják a meleget végtagjainknak, mindössze a kesztyűbe vagy cipőkbe kell behelyezni.

 

Könyv

Örökzöd befutó, s bár lehet régimódinak gondoljuk, sokkal inkább kincs a megfelelő tematikájú, igényes értekezés, semmint polcon porosodó darab. A könyvet a megajándékozott érdeklődési körének megfelelő témája teszi személyessé, így természetbúvár szerettünknek mindenképpen válasszunk éreklődésének megfelelő, izgalmas újdonságot feldolgozó kötetet! A BMP tipp itt található.

 

Kerékpározás

 

Téli polár kerékpáros sál

Télen csak az igazán elhivatottak ülnek kerékpárra, azonban, ha ismerősünk télvíz idején is két keréken suhan, akkor a puha, meleg kiegészítőknek biztosan mindig örülni fog. A kerékpáros sálak szinte az egész arcot befedik, ezzel is védve az érzékeny arcüreget a hideg menetszéltől.

 

Neoprén kamásli

Ez a speciális bringás kamásli elsősorban a nagy hidegektől védi a lábujjakat. Előnye, hogy bármilyen bringás cipőre könnyedén felhúzható, így nem kell átfagyott lábujjakkal kerekezni.

 

Biciklis esőnadrág

A neoprén termékek elsősorban a hidegtől védenek, de az esőt magukba szívják és épp ellenkező hatást fejtenek ki vizesen. Ennek megakadályozására speciális bringázásra kialakított esőnadrágokat találunk, melyek legújabb modelljei már a cipőre is ráhúzhatók, így a lábakat is védik, alattuk pedig meleg és száraz marad a neoprén kamásli is. Ősztől tavaszig kötelező alapdarabja a biciklis ruhatárnak.

 

Lovaglás

 

Thermo lovaglócsizma

A rutinos lovasok nem érik be 3 zoknirétegnél kevesebbel a téli lovaglások alkalmával, ám a hagyományos lovascipőkben legtöbbször még így is teljesen átfagy a lábuk. A thermo lovaglócsizmát csak egyszer kell kipróbálni, garantáltan függővé válik tőle mindenki. Azoknak, akik a nagy hidegben is rendszeresen nyeregbe pattannak tökéletes ajándék lehet.

 

Fűthető talpbetét

A vezeték nélküli, újratölthető, ergonomikus alakú talpbetét minden cipőhöz illeszkedik. Beépített, termosztatikus érzékelőkkel felszerelt, amelyek mérik a pillanatnyi lábhőmérsékletet, és azonnal beállítják az ideális hőfokot. Praktikus, modernkori megoldás a sport szerelmesei számára.

 

Polár nyakvédő

Lovagláskor a sál viselése igen balesetveszélyes, hiszen könnyen beleakadhat a tereptárgyakba és fennakadhatunk vele. A kellemetlen hideg széltől azonban védeni szeretnénk magunkat, így speciális polár anyagból készülő nyakvédőket terveztek a lovasoknak, mely az orruk hegyéig melegen tartja őket.

 

 

És a gyerekek?

A mesebeli táltosok fotói számos ajándéktárgy ékei, amihez az unikornisok színes világa csak hozzáadott. Írószerek, lábbelik, étkezőszettek, táskák, ruhák, ágyneműk, de még bútorok is büszkén viselik magukon a pompás paripák fotóit, mindössze csupán a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt beszerzésüknek.

 

 

Gondoljunk a kedvencekre is

A lovaglás egy partnerségen, barátságon alapuló sport, mely a ló és a lovas között alakul ki. Természetes dolog, hogy minden lovasnak legfontosabb négy lábú patás barátja, így biztosan nem sértődik meg, ha egy zacskó ínycsiklandozó lócsemegét rejt az ajándék.

 

Vitorlázás és vízitúrázás

 

Vízhatlan telefon tok

Az egyik legpraktikusabb felszerelés a vizes sportok során a vízhatlan telefon tok, így biztonságban tudhatjuk mobilunkat a vízre szálláskor is.

 

Vitorlás karkötő

A kézzel készített ajándékoknak személyes varázsa van. A rusztikus, erős kötélből készített karkötő férfiaknak és nőknek is nagyszerű meglepetés lehet, mindössze egy pár hozzávalót kell beszereznünk hozzá.

 

 

Szélmérő telefonra

Egy dán fiatal alkotta meg ezt a praktikus eszközt, melyet csupán a telefonhoz kell csatlakoztatni és vitorlázás közben könnyen megméri mennyire fúj a szél adott pillanatban. A modern technikának köszönhetően akár azonnal megosztható a mérés eredménye a barátokkal, ismerősökkel is.

 

Ajándékutalvány sétavitorlázásra

Az utalványt egy időben személytelennek tartották, napjainkra azonban a kifejezetten eredeti ötletek kategóriájába tartozik élményt ajándékozni, mely esemény életreszóló emlék maradhat és a portörlésre sem lesz gondja a megajándékozottnak. Mind a hazai, mind a nemzetközi vizeken számos társaság kínál lehetőséget néhány órás, de akár egész napos kikapcsolódásra is.

 

Címkék: ajándékötletek / aktív életmód / Karácsony