Gálán hirdették ki az idei Tour de Hongrie útvonalát

Forrás: www.tourdehongrie.hu
Kép: www.tourdehongrie.hu - ŐSZI SZILVIA, HALMÁGYI ZSOLT, HORVÁTH GYÖRGY, RÓTH TAMÁS

Gála keretében mutatták be a Tour de Hongrie verseny útvonalát március 12-én.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 11 megyét érintve összesen 890 kilométert tesz meg a székesfehérvári befutóig.

 

 

Az útvonal-bemutató gálán Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának köszöntője után a Tour de Hongrie társadalmi szerepvállalásáról esett szó. A Magyar Kerékpáros Körversenyt szervező Vuelta Sportiroda a nemzetközi sporteseményt kísérő, kiemelkedő média jelenlétet felhasználva a közlekedésbiztonsági képzés és oktatás fontosságára hívja fel a figyelmet.

 

Eisenkrammer Károly, a verseny szervezőbizottságának elnöke kiemelte:
A tavalyi évben a Tour de Hongrie során is találkozhattak közlekdésbiztonsági kampányunkkal: a Tour de France felhívásához csatlakozva mi is hirdettük a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét visszük körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogjuk felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

 

 

A gála régi nagy bajnokok köszöntésével folytatódott.
Ezt követően a nézők megismerhették a 2019-es Tour de Hongrie útvonalát. Eisenkrammer Károly szerint több szempontot is figyelembe vettek az útvonal kialakításánál. Tekintettel arra, hogy 2018-ban a nehezebb, hosszabb emelkedőkkel tarkított szakaszokon a magyar versenyzők is ígéretesen szerepeltek, igyekeztek az idén több emelkedőt az útvonalba iktatni.
2019-ben több helyszínen is futamokat indítanak majd az amatőr kerékpárosok számára, így a nagyközönség is átélheti majd, mi vár a profi kerékpárosokra.

Magyarországon ebben az évben is élő közvetítéssel jelentkezik majd minden nap az M4Sport. Az Eurosporton is jelen lesz a Tour de Hongrie: keddtől vasárnapig minden nap 48 perces esti összefoglalót láthatnak a nézők.

 

Bővebb információ, részletek: https://www.tourdehongrie.hu/hirek/itt-a-2019-es-utvonal