Extra forrás jut a szaporcai turistaház fejlesztésre

Forrás: Közlönykiadó
Kép: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely

A kormány 120 millió forint pótlólagos forrást biztosít a szaporcai turistaház Ős-Dráva Program keretében történő kivitelezéséhez a Magyar Közlönyben április 3-án megjelent határozat alapján.

A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában lévő ingatlanon legalább 50 fő befogadására alkalmas, a vendégeknek közösségi főzési és étkezési lehetőséget is biztosító turistaszállásnak a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program részeként történő megépítésére plusz 120 millió forint, két részletben átcsoportosított, többlet költségvetési támogatást biztosítanak 2019-ben. A Projekt megvalósításának céljából létrejött támogatási szerződés módosításáról az innovációért és technológiáért felelős miniszter gondoskodik.

 

 

A 17 hektár területű szaporcai látogatóközpontot 2015 májusban adták át, és még az év szeptemberében első helyezést ért el az év ökoturisztikai létesítménye pályázatán látogatóközpont kategóriában. Az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel, változatos aktív programokkal, környezeti nevelési foglalkozásokkal várja a közönséget.

Az Ormánság átfogó fejlesztését célzó Ős-Dráva program fókuszába a vizes élőhelyek revitalizálása, a vízkormányzási rendszer kialakítása áll, melyekkel az Ormánság mezőgazdasági és az ökoturisztikai fellendülését remélik.