Az ország legizgalmasabb szabadtéri szórakoztató parkjai

Forrás: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely

A XXI. századi családok szabadtéri szórakozásának már-már alapköve az adrenalint felpörgető, újszerű élmények sorozata.

A  szabadtéri szórakoztató parkok üzemeltetői hamar felfedezték az egyediségben rejlő lehetőséget, vagyis bár élmény és kalandparkok sokasága pettyezi hazánk térképét, mégsem akad közöttük két egyforma. Ki a népi értékek és a vidéki hagyományok kuriózumát ötvözte a modernkor vívmányaival, mások a kalandvágyat és a tudatos életformát kombinálták élményelemeik megalkotásában, de természetesen a fák tetejére álmodott szövevényes sodronyok, hidak és lépcsők is képesek újat mutatni.

 

A legnépszerűbb élményparkok között szemezgettünk.

 

 

Katica Tanya – Somogy megye

 

A Somogy megyei Patcán található Katica Tanya a családi kikapcsolódás igazi fellegvára egész évben. Az Élményközpont 100 féle kül- és beltéri játékával várja a családokat, a most megnyíló új Kalandbarlang pedig tovább növeli a beltéri játékok számát! Az új játszóházban 12, egyenként 8 méteres mászófal, mini bowling pálya, ugrószőnyegek, és megannyi kreativitást fejlesztő asztali és táblás közösségi játék várja a látogatókat.

 

 

 

A Katica Tanya folyamatos fejlődéssel, megújuló játékkínálattal várja a szórakozni vágyókat. A park egyik nagy előnye, hogy itt az attrakciók 95%-a egyetlen belépőjegy megvásárlásával használható. A sok élmény mellett pedig természetesen szállásra és étkezésre is van lehetőség.

 

 

A Tanya különlegessége, hogy az energiaszükségletét teljes mértékben megújuló forrásokból fedezi. Nem használnak egészségtelennek tartott termékeket és felesleges csomagolóanyagokat sem. Emellett pedig Európában egyedülálló módon a látogatók a belépőjük egy részét hulladékkal is fizethetik.

 

http://katicatanya.hu/

 

Katica Tanya-az egyedülálló vidéki élmények hona Somogyban

 

 

Oxygén Adrenalin Park – Heves megye

 

A Mátra-Sástón található Oxygén Adrenalin Park gyönyörű, oxigéndús környezetben csábítja az izgalmak kedvelőit. A park akadályai és bobpályája nevéhez hűen garantálja az adrenalinban gazdag élményt. Az extrém élményre vágyók a canopy-n, azaz alpesi csúszdán „szárnyalhatnak” a szakadék felett, egy 30 méter magas drókötélen, de ezen kívül számos egyéb szórakoztató játék megtalálható, mint például a paintball, quad gyermek és felnőtt pálya, vízi akadálypálya, légvár, kisállatsimogató.

https://adrenalin-park.hu/

 

 

BalatoniBob Szabadidőpark – Veszprém megye

 

A balatonfűzfői BalatoniBob Szabadidőpark két, összesen 1,5 kilométer hosszú bobpályával és a köré épült – részben ingyenes – szabadidős szórakozási lehetőségekkel csalogatja a családokat és baráti társaságokat. A Panorámapályán festői balatoni panorámában gyönyörködhetnek a bobozók, nyáron akár este tíz óráig suhanhatunk a pályákon. Ingyenes erdei játszótér és mini kalandpark is várja a legfiatalabb örökmozgókat.

http://balatonibob.hu/szabadidopark

 

 

Élménybirtok – Bikal – Baranya megye

 

A tematikus élménypark egyedülálló módon kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, lovasok és íjászok, gyakorlott madarászok vezetik be az aprónépet a múlt kultikus és misztikussá emelt világába.

Az óvárosban középkori iparosok műhelyei, fogadó és Apródképző várja az érdeklődőket, míg a városon kívül főtér, lovagi küzdőtér és lovas istálló hív kalandra.

https://elmenybirtok.hu/

 

Zamárdi Kalandpark – Somogy megye

 

A Zamárdi Kalandpark egy harmincötezer négyzetméteres ligetben hív kalandra, ahol összesen 18 kalandpálya, ugrótorony, kincsmosás és labirintus mellett azt is megtapasztalható, hogy milyen érzés vízen járni!

http://zamardikalandpark.hu/

 

Gyenesdiási Öko-Kalandpark – Zala megye

 

A Keszthelyi öbölben, három hektáros ligeterdőben terül el a 70 akadályos pályarendszer. A fákra telepített, különböző nehézségi fokozatú, változatos ügyességi akadályokokat 2 éves gyermekektől az aktív időskorúakig bárki kipróbálhatja. A park kiemelten fontosnak tartja a kisgyermekes családok gondtalan időtöltését és a természeti környezet kíméletét.

http://kalandstrand.hu

 

 

Miskoltapolcai Kalandtúra Park – Borsod megye

 

Miskolctapolca szívében, a csónakázó tavat ölelő fák között épült meg a 33 akadálypályával rendelkező kalandtúra park. A pályák megépítése során különös figyelmet fordítottak arra, hogy kialakításukkal a fák szerkezetét ne veszélyeztessék. A kalandpark három (könnyű, nehéz és extrém) pályarendszerre tagolódik, így mindenki képességeinek és erőnlétének megfelelően tud választani.

http://www.kalandturapark.hu/

 

Kalandpark az Öko-Parkban – Heves megye

 

A fák lombkoronái között – 7 méter magasságban –  10 Élménypálya, 50 méteres élménycsúszás, természetes sziklán kialakított 5 különböző nehézségű sziklamászási lehetőség és mászófal vár Szarvaskőn.

http://oko-park.hu/nl/adventurepark.html

 

Dunakaland Kalandpark – Pest megye

 

Gödön a Dunakanyarban, a fák lombkoronái között épített kötélpályákon – a speciális kialakításnak köszönhetően – a gyermekek is bizonyíthatják rátermettségüket. A pálya bejárása során páratlan kilátás nyílik a Pilisre és a lábunk alatt hömpölygő Dunára. Aki vízközeli élményt keres, az sárkányhajó túrán vehet részt, a száguldás szerelmesei pedig quad túrán fedezhetik fel a környéket.

https://dunakaland.hu/

 

 

 

Holdfény Liget az Alpokalja Kalandpark – Vas megye

 

Az erdei kisvasutazás, a mezítlábas élményösvény, aranymosás, manóséta és gokartozás a kisgyermekkel érkezőknek remek kikapcsolódást biztosít, míg a nagyobb kihívást keresők jégcsákányos mászást, száguldó denevér pályát, bátorságugrást és számos egyéb bátorságpróbát állhatnak ki. A gyöngyösfalui kalandpark külön érdekessége, hogy itt található Magyarország első és egyedülálló, mozgásukban korlátozottak által, kerekesszékkel is használható erdei drótkötél akadálypályája.

http://holdfenyliget.hu/hu/szolgaltatasok/kalandpark/

 

Bókay Kalandpark – Pest megye

 

Budapesten a Bókay Kert szívében bújik meg a Bókay kalandpark, ahol alpintechnikai, kötéltechnikai akadályokkal, játékokkal felszerelt pályákat és Magyarország első ÓriásCsúzliját próbálhatják ki az érdeklődők.

http://www.bokaykalandpark.hu

 

 

 

Zemplén Kalandpark – Borsod-Abaúj -Zemplén megye

 

Sátoraljaújhely az ország legészakibb városa, itt található a Zempléni Kalandpark. Játszótér, bobpálya, kalandtúra pályák, libegő, mászófal központ, tansövények és számtalan egyéb szórakozási lehetőség csábítja kikapcsolódásra az ide látogatókat. Az extrém kalandra vágyók 80 km/órás sebességgel átcsúszó kötélpályán tehetnek 1036 métert a Szár-hegy és Magas-hegy között. A kevésbé bátrak ugyanezt az utat üvegpanorámás zárt kabinnal tehetik meg.

http://www.zemplenkalandpark.hu/

 

 

Sobri Jóska Élménypark – Veszprém megye

 

A szórakozási lehetőségek tárháza szinte végtelen a Bakonyban található élményparkban, többek között elektromos kisautók, kisvasút, vízi akadálypályák, lézerharc, drótkötélpálya, bob pálya, mászófal várja a család apraját-nagyját.

http://www.bakonyikalandpark.hu/

 

 

Budakeszi Kalandpark – Pest megye

A Budakeszi Vadaspark kalandparkjában öt különböző pálya várja a kalandorokat, egyes pályákat a kicsik, míg az extrémebbeket a 18 év felettiek vehetik igénybe.

http://www.vadaspark-budakeszi.hu/kalandpark

 

Kaland a lombok között

 

Márokföldi Kalandpark – Zala megye

Több mint 30 elem: 2 óriás csúszópálya, ügyességi játékok, felnőtt- és gyerekpálya valamint terep íjászkodási lehetőség várja az Energiaparkjáról is híres Vend-vidéki településen az érdeklődőket.

https://www.marokfold.com/kalandpark

 

Címkék: családi program / Kalandpark / szórakoztató park / természetközeli