Aktív turisztikai kiadvány – az elmúlt évek eredményei

Forrás: www.kormany.hu
Kép: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely

Aktív turisztikai eredményeket összefoglaló tájékoztató kiadványt adott ki a kormány.

Révész Máriusz a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos soraival induló kiadvány a 2010-től megvalósult aktív turisztikai fejlesztéseket, változásokat gyűjtötte egy csokorba.

 

Az elmúlt 10 évben 75 százalékkal nőtt a nemzeti parkok regisztrált látogatóinak száma, 2016-ban már megközelítette az 1,6 millió főt. 37 új kilátóval gazdagodott hazánk az elmúlt évek során és 31 már meglévő kilátő felújításáról is gondoskodtak. 27 új turistaház létesült, 79-et pedig felújítottak. 13 új erdei iskolát avattak, míg 24-et fejlesztettek, modernizáltak. Újjászületett az Országos Kékkör. 12 barlangunk közül 9 újult meg, elkészült a transzbörzsönyi kisvasút, és kisvasút fejlesztési program is kezdődött.

 

DSC_0020_6

Szilvásváradi Erdei Vasút

 

Jelentős fejlesztések realizálódtak a kerékpárutaknál is: megnyitották az erdőket a kerékpárosok számára – 1000 kilométernyi erdei bringaút készült el, két páratlan szépségű kerékpáros túraútvonal jött létre Pannonhalma–Balatonfüred és Fertőd–Keszthely között, így közel 250 km új útvonalon lehet már kerekezni az Észak-Dunántúlon.

 

A határokon átnyúló együttműködés eredményeként összesen 500 km kerékpárút épült meg. 2010 óta 9 kerékpáros közbringarendszer létesült Magyarországon.

 

P1010434

 

Mindezen számokat tovább keretezik a hazai sípályákra irányuló fejlesztések és a Vándortábor program magas színvonalú, minden részletre kiterjedően kidolgozott megvalósítása.

 

 

Bővebb információ: http://www.kormany.hu/download/c/e3/41000/otthon_a_termeszetben.pdf

 

 

Címkék: aktív turisztikai összefoglaló kiadvány