A szlovákok túráznak, a magyarok inkább bringáznak

Forrás: www.ujszo.com, www.szallas.hu
Kép: Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhely

A szlovákok 76 százaléka a természetben végzett mozgást helyezi előtérbe, 17 százalék pedig egy napot sem tud elképzelni sport nélkül - írja az ujszo.com.

A Szállás.hu 2016-os felmérése szerint a magyarok azonban a 4*-os wellness pihenést, a spa szolgáltatásokat és a gasztrokultúrát helyezik előtérbe.

 

 

A szlovák lakosság többsége az egészség megőrzése érdekében sportol – ez derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az Intersport társaság készíttetett 1005, 14–69 éves ember megkérdezésével. A felmérést 2017 nyarán végezték a környező országokban is, és kiderült, hogy Szlovákia lakossága tartja legfontosabbnak a sportot, elsősorban mert – a megkérdezettek 62 százaléka szerint – a sport erősíti a baráti és a családi kapcsolatokat.

 

 

A környező országok közül Szlovákiában kedvelik legjobban a túrázást (51 százalék), második helyen 47 százalékkal a kerékpározás, a harmadikon pedig az úszás végzett (44 százalék). Csehországban, Ausztriában és Németországban az úszás vezet. Magyarországon a kerékpározás a legnépszerűbb. A szlovákiai férfiak körében is a kerékpározása legkedveltebb sport.